Your message was sent successfully

Τρεις από τις κορυφαίες παραλίες της Κέρκυρας

Share

Τρεις από τις κορυφαίες παραλίες της Κέρκυρας

Η Κέρκυρα διαθέτει πάρα πολλές παραλίες, τόσες, ώστε ακόμα και οι ντόπιοι δεν τις έχουν επισκεφτεί όλες ή ίσως και να μην τις γνωρίζουν. Οι επιλογές είναι άπειρες και καλύπτουν όλα τα γούστα. Παραλίες με άμμο και παραλίες με βότσαλο. Παραλίες πολύβουες, που προσφέρουν έντονη διασκέδαση και παραλίες εντελώς απομονωμένες. Παραλίες μπροστά από μεγάλα τουριστικά θέρετρα με όλες τις ανέσεις και παραλίες προσβάσιμες μόνο από τη θάλασσα.

Οι βόρειες ακτές του νησιού χαρακτηρίζονται από μεγάλες αμμουδιές πολλών χιλιομέτρων με ρηχά και ζεστά νερά, ενώ η νοτιοδυτική ακτή είναι κατάλληλη για όσους λατρεύουν την άμμο και τα ρηχά νερά και η νοτιοανατολική έχει παραλίες μικρές σε πλάτος με ρηχά βάθη από άμμο και βότσαλα και ήρεμη θάλασσα.

1. Παραλία Κανόνι Κασσιόπης

Πολύ ιδιαίτερη και σχετικά απομονωμένη. Πουθενά αλλού στο νησί δεν θα δείτε βράχια, τόσο κατάλληλα για να δεχτούν αμέτρητες ξαπλώστρες και ομπρέλες!

Είναι η αγαπημένη των ντόπιων, καθώς είναι πιο απομονωμένη σε σχέση με τις υπόλοιπες του οικισμού και βρίσκεται στην άκρη της καταπράσινης χερσονήσου, με θέα τις απέναντι ακτές της Αλβανίας.

Γιατί να την προτιμήσω: Ατέλειωτες βουτιές από τα βράχια σε θάλασσα που μοιάζει με πισίνα!

2.Παραλία Άη Γόρδη

Η παραλία του Άη Γόρδη διαθέτει καταγάλανα νερά, μεγάλη αμμουδιά και καταπράσινο φυσικό τοπίο, που συνθέτουν ένα πανέμορφο σκηνικό. Βρίσκεται φωλιασμένη στις ρίζες ενός καταπράσινου βουνού και περικλείεται από ελαιόδεντρα που καταλήγουν στον ομώνυμο οικισμό και τη θάλασσα. Ξεχωρίζει για τον βράχο που βρίσκεται στη νότια μεριά της μέσα στη θάλασσα, το Ορθολίθι ή Μεγάλο Θολετό.

χρυσή αμμουδιά. Πάνω από την παραλία θα βρείτε πάρα πολλά εστιατόρια, beach bars, αλλά και ενοικιαζόμενα δωμάτια με θέα στη θάλασσα. Διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες, ναυαγοσώστη, όπως και τη δυνατότητα για θαλάσσια σπορ, καταδύσεις και ενοικιάσεις σκαφών.

Γιατί να την προτιμήσω: Για τα καταγάλανα νερά, την χρυσή άμμο, το φαντασμαγορικό ηλιοβασίλεμα, αλλά και το μοναδικό θέαμα:

Είναι πολύ δημοφιλής και στους λάτρεις του ανεμόπτερου, οι οποίοι από την κορυφή του βουνού σε υψόμετρο 370 μέτρων προσγειώνονται στη θάλασσα!

3.Παραλία Αγίου Γεωργίου Πάγων

εγάλη, αμμώδης παραλία, πλαισιωμένη από ελαιώνες και κυπαρίσσια, πολλοί θεωρούν πως είναι η ομορφότερη ολόκληρης της Κέρκυρας. Στη δεξιά πλευρά της, τη βόρεια, τα νερά βαθαίνουν απότομα ενώ στην αριστερή πλευρά τα νερά είναι πολύ ρηχά γι’ αυτό και προτιμάται από οικογένειες με μικρά παιδιά.

Είναι πλήρως οργανωμένη και παρέχει δυνατότητα για διάφορα θαλάσσια σπορ. Κατά μήκος της ακτής υπάρχουν πολλά εστιατόρια, ταβέρνες και καφέ.

Γιατί να την προτιμήσω: Για τα δροσερά νερά και την απέραντη αμμουδιά.

Αφήστε μια απάντηση